Sipsikute tormiline matkapäev Vainupeal

10.septembril lubas ilmaprognoos tugevat tuult, vihma ja tormist ilma. Sellest hoolimata asusid Päiksekiired, Krõllid ja Nublud bussi, et sõita mere äärde. Sipsiku lasteaia traditsiooniks kujunenud Vainupea matkad on alati oodatud. Hommikul aga paistis päike, kuigi mõningal pool oli näha tumedaid äikesepilvi.

Kohale jõudes ootas meid ees Sagadi looduskooli õpetaja Tiina, kes õpetas lastele kuidas looduses käituda, täiendas laste teadmisi seentest ja metsamarjadest. Mererannas aga mängisid lapsed mereteemalisi õppemänge.

Põnevust pakkusid õpetajate Ingridi ja Maariti tähemäng ja puupakkudega võimlemine.

Lõunasöök oli seekord samuti metsas. Lasteaiast kaasa võetud makaroniroog peedisalatiga maitses eriti hea väljas, värskes õhus. Paljud lapsed sõid mitu portsu!

Seejärel said lapsed metsas mängida, maitsta pohli ja mustikaid, uurida metsaseeni ning rannas merelinde.

Tuulise ilmaga oli väga vahva eriti mere ääres – suured, kõrged ja vahused lained  on omaette vaatamist väärt. Tuul oli väga tugev ja meri lausa „tuiskas“. Sellist meretormi pole paljud lapsed varem näinud. Tagasi bussiga lasteaeda sõites jätkus muljeid ja elamusi kogu õhtuks. Järgmisel nädalal sõidavad Vainupeale juba nooremad rühmad. Vainupea matkad on toredad alati ja iga ilmaga!

Liikumisõpetaja,

Maarit