Kadrina Sipsikus said kokku maakonna liikumisõpetajad

Neljapäeval, 28. novembril, 2019 külastas Kadrina Sipsiku lasteaeda 23 liikumis- ja rühmaõpetajat üle Lääne-Virumaa. Toimus õppe- ja ideevahetuspäev „Õpetajalt õpetajale“. Oma kogemusi näitama ja rääkima, olime kutsunud kolleegi Põltsamaa lasteaiast Mari – Merle Laanemäe. Esmalt võimlesime varbad soojaks – lõbus varbavõimlemine sobib nii liikumistundi kui ka hommikuringi. Jalatalla võimlemine tugevdab jalalihaseid, parandab rühti. Merle on saanud varvastega võimlemise idee lastelt. Võimlemisvahenditeks olid niidi- ja lokirullid, pabertaskurätikud, mudelautod,  sokid ja pallisiilid. Lisaks mängisime toredaid ja põnevaid liikumismänge. Täname väga Merlet toredate ideede ning mängude eest. Teoreetilises loengus said õpetajad teadmisi, kuidas liikumisõpetaja  saaks olla heas füüsilises vormis ja innustada kolleege tegema tervislikke valikuid.

Paljudel maakonna õpetajatel jätkus kiidusõnu Kadrina lasteaia mitmekesiste liikumisvõimaluste üle. Tõepoolest Kadrinas on avar õueala  – staadioni ja kaugushüppekastiga, rattaradade ja ronilatega. Võimla, erinevad liikumisvahendid, suusad-kelgud on lasteaias olemas.  Hoovi kõrval on kooli staadion, kus on alati võimalik liikumistunde ja -üritusi  läbi viia ning laulava põneva loodusega. Kadrina lasteaed ja õueala on liikuma kutsuv.

Liikumisõpetajate aineühendus saab kokku juba mitu aastakümmet, vähemalt kolm-neli korda õppeaasta jooksul – jagatakse kogemusi ja ideid, vahetatakse infot, käiakse külas teistel lasteaedadel ja kuulatakse huvipakkuvaid loenguid. Ikka selleks, et lasteaia liikumistunnid ja -üritused huvitavad ning põnevad oleksid.

Juba üle 20 aasta on liikumisõpetajate aineühendus korraldanud maikuus temaatilisi liikumispidusid Rakvere staadionil, kus on koos kõik 6-7 aastased Lääne-Virumaa lasteaedade lapsed. Pea tuhat koolieelikut võimlevad, tantsivad ja spordivad üheskoos. See on liikumisõpetajatele suur väljakutse – tuleb ju kavad koostada ja selgeks õpetada. 2020 aastal toimubki Rakvere staadionil liikumispidu „Meie hoovi tsirkus“, kus kindlasti võib kohata kloune ja teha mõnuga sporti. Maakonna liikumisõpetajate aineühenduse õppepäevi ja liikumispidusid toetab rahaliselt Lääne-Viru Omavalitsuste Liit.

Maarit Vaikmaa,
Lääne-Virumaa alushariduse liikumisõpetajate aineühenduse juht,
Kadrina Lastead Sipsik, liikumisõpetaja