Kevadised rattamatkad koolieelikutele

Juba kolmandat õppeaastat järjest stardivad lasteaia kõige vanemad lapsed jalgrattamatkale. Eeskujulikel liiklejatel on turvaline liigelda seepärast uurisid koolieelikud enne teele asumist, kas kiiver on õigesti peas ja jalgrattal nõuetekohane turvavarustus. Kui turvaliselt rattaga liiklusesse sõitma minna, peab olema sõitjal õige suurusega ratas ja sellel olemas helkurid, tuled, pidurid, rattakell. Ülioluline on, ratta selga istudes on lapsel kiiver peas.

Sipsiku õuealal valmisid sügisel kõnniteed ja maja ümbrus sai asfaltkatte. Enne matkale minemist sai rattaga õuealal vigursõitu teha, kooli staadionil harjutada kolonnis sõitmist. Matk kergliiklusteel Hulja poole ja tagasi lasteaeda oli päris pikk – 7 kilomeetrit. Kõik ratturid pidasid hästi vastu. Juhtus ka väike äpardus – purunes üks rattakett, kuid tehniline abi saabus kiirelt.

Kõik osalejad said matka lõpus Maanteeametilt diplomi ja kontrollkaardi. Sealt saab nüüd igaüks vaadata ja uurida kas minu kiivri ja rattaga on turvaline liigelda ja liikuda.

Aitäh Maanteeametile, osalejatele ja abistajatele!

 

Liikumisõpetaja Maarit