Rattapäevad

Kadrina Sipsiku lasteaia õueala sai septembri lõpuks valmis. Kõik teed said kaetud kõnniteekiviga ja maja ümbrus asfaltkatte. Sinka-vonka looklevad rajad kutsuvad jooksma ja liikuma. Eriti tore on see, et üle pika aja saab nüüd lasteaias rattaga sõita.

Kuulutasimegi välja rattapäevad – esialgu neljale vanemale rühmale. Õpetajate päeval, 5. oktoobril, alustasid Lepatriinud ja Lotted- rattakiivrid korralikult peas. Õues sadas vihma, puhus kõva tuul, aga rattureid see ei seganud. Osavust sai ka testida – päris raske oli hakkama saada vigursõiduga. Mesimummide rühma rattapäeval vaatasime üle, kas rattal on helkurid, kell ja pidurid. Kontrollisime, kas kiiver on korralikult peas. Slaalom- ja tunnelist läbisõit vajab nii tasakaalu, osavust kui koordinatsiooni.

Rattasõit on ajavõit. Kõik lapsed veel rattaga sõita ei oska. Oleme peredele toeks, motiveerides last rattasõitu selgeks saama. Kui rattaga sõitmise selgeks saab siis on jälle üks eluks vajalik oskus õpitud ja üksiti kinnistuvad teadmised, kui oluline on kasutada kiivrit, milleks on vajalik rattakell ja helkurid.

Rattapäevad toimuvad esimeste külmadeni.

Liikumisõpetaja Maarit